skip to Main Content

Verdwijnen er binnenkort buslijnen en -haltes bij jou in de buurt? Je krijgt het antwoord op de Hart boven Hard-dag op 18 september. Maar we willen nu al wel verklappen dat de kans zeer groot is. De Vlaamse regering wil in 2022 zo’n 5.000 haltes afschaffen. Gent, Sint-Niklaas, Mechelen, Antwerpen, Temse, Hasselt en nog véél meer steden worden getroffen.

‘Kostenefficiëntie’, weet je wel. Ministers zullen niet zonder vervoer komen te zitten. Senioren, scholieren, mensen in armoede, mensen met een beperking, wel. En nee, beste politici, elektrische deelsteps en privé taxidiensten zijn geen alternatief voor de bus. De regering Jambon is bovendien zo cynisch om net nu op bussen en trams uit te pakken met de slogan ‘Meer op de goede weg dan ooit’. Il faut le faire!

Een leefbaar klimaat en sociale rechtvaardigheid gaan hand in hand, zo zien wij dat. Goed openbaar vervoer is daar een mooi voorbeeld van, met winst voor onze gezondheid, onze portemonnee en de planeet. Daarom steunt Hart boven Hard de acties “Handen af van onze haltes”. Daarom besteden we er ruim aandacht aan op onze Hart boven Hard-dag op zaterdag 18 september in Gent. Tine Hens zal ongetwijfeld uitleggen waarom investeren in openbaar vervoer net heel kostenefficiënt is. En in de namiddag kan je mee uitwerken hoe we de acties voor beter openbaar vervoer kunnen versterken.

Back To Top