skip to Main Content

Op de campus De Sterre in Gent ligt een bosje van 4000 m² met aanpalend een stuk zeer biodivers grasland. Maar misschien niet lang meer. De UGent besliste dat dit rijke natuurgebiedje vernietigd moet worden voor de bouw van een studentenhome. 

Een groep moedige jongeren wil het zo ver niet laten komen en bezet sinds 16 oktober het bosje. Je kan hen vinden (met een beetje zoekwerk) in hun knap geïmproviseerde boomhut waar altijd iemand het gure herfstweer trotseert: ‘waar geen wil is, is geen boom!’.

En dit is nu net waar we zeker in onze steden nood aan hebben: bossen in stadscentra. Ze hebben een belangrijke regulerende functie: ze zorgen voor koeling door verdamping van water, wat de vorming van hitte-eilanden in de stad tegengaat. 

De actievoerders erkennen dat er hoge nood is in Gent aan betaalbare huisvesting voor studenten. Maar de prangende wooncrisis, die lang niet enkel studenten treft, mag niet tegenover de biodiversiteits- en klimaatcrisis uitgespeeld worden. Er is nood aan een duurzame oplossing die antwoord biedt op beide problematieken!

Daar zijn wij het volmondig mee eens! Want investeren in natuur en klimaat en investeren in betaalbaar wonen is werken aan een leefbare toekomst voor iedereen! Teken en deel hun open brief.

Back To Top